Crearea unei băi: Sfaturi pentru un design excepțional

Stilul Art Deco, cu influențe din perioada interbelică și din perioada postbelică, aduce un farmec distinct și o eleganță atemporală în designul interior. Crearea unei băi în stil Art Deco poate transforma spațiul într-o oază de lux și rafinament. În acest articol, vom explora sfaturi esențiale pentru a obține un design excepțional într-o baie Art Deco.

1. Culori și Contraste Vibrante

Art Deco este cunoscut pentru utilizarea culorilor vibrante și a contrastelor puternice. Optează pentru palete de culori dramatice, cum ar fi negru, auriu, albastru marin, smarald și crem, pentru a crea un efect vizual impactant. Contrastează culorile întunecate cu accente de alb sau crem pentru a aduce echilibru și claritate.

2. Gresie și Parchet Geometric

Modelele geometrice sunt un element cheie al designului Art Deco. Alege gresie cu modele geometrice pentru podea sau pereți, cum ar fi chevron, zigzag sau cuburi. Parchetul cu modele intricate este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a adăuga eleganță și caracter spațiului.

3. Accente din Marmură și Sticlă Antichizată

Materialele luxoase precum marmura și sticla antichizată sunt ideale pentru o baie Art Deco. Folosește marmura pentru blatul chiuvetei sau pentru pardoseala și utilizează oglinzi cu rame din sticlă antichizată pentru a adăuga un farmec rafinat. Aceste elemente vor reflecta perfect estetica luxoasă a perioadei Art Deco.

4. Mobilier Elegant și Lumină Decorativă

Mobilierul din perioada Art Deco se remarcă prin linii elegante, forme geometrice și materiale luxoase. Alege mobilier cu finisaje din lemn bogat, cu detalii de metal și tapițerie în culori vibrante. Adaugă lumini decorative cu designuri geometrice pentru a sublinia eleganța și pentru a crea atmosfera specifică stilului Art Deco.

5. Accesorii Refined și Decorațiuni în Stil Geometric

Accesorizarea unei băi Art Deco este esențială pentru a completa designul. Alege accesorii și decorațiuni cu forme geometrice clare, cum ar fi prosoape cu modele chevron, suporturi pentru săpun cu linii fine sau perdele cu designuri distinctive. Ramele pentru oglinzi și tablouri pot adăuga un plus de eleganță cu detalii aurii sau argintii.

6. Candelabre și Iluminare Decorativă

Iluminarea joasă și decorativă este cheia în designul Art Deco. Instalează un candelabru elegant sau aplice de perete cu detalii metalice pentru a oferi o lumină difuză și caldă. Aceste elemente nu doar că îndeplinesc funcția lor practică, dar adaugă și o notă de teatralitate în spațiu.

7. Chiuvete și Baterii Elegante

Chiuvetele și bateriile pot fi transformate în elemente de design distincte într-o baie Art Deco. Optează pentru chiuvete cu forme geometrice sau modele decorative. Bateriile pentru chiuvetă și duș pot fi alese în finisaje aurii sau cromate pentru a completa aspectul general al băii.

8. Oglinzi Mari și Rame Decorative

Oglinzile mari sunt caracteristice stilului Art Deco. Alege o oglindă cu o ramă mare și decorativă, poate cu forme geometrice sau detalii sculptate. Poziționează-o strategic pentru a reflecta lumina și pentru a mări vizual spațiul.

9. Confort Cu O Cabină de Duș Art Deco

Transformă cabina de duș într-un spațiu Art Deco prin utilizarea unor modele geometrice sau detaliile metalice. Folosește perdele de duș cu imprimeuri Art Deco sau accesorii precum suporturi de perii și săpun cu designuri distinctive.

10. Arte Decorative Pe Pared

Adaugă artă decorativă pe pereți pentru a completa atmosfera Art Deco. Alege tablouri sau afișe care prezintă motive specifice acestei perioade, cum ar fi femei stilizate, linii geometrice sau scene din viața urbană.

Sfaturi Suplimentare Pentru o Baie Art Deco Reușită

  • Păstrează Simetria: Art Deco adoră simetria, așa că încearcă să păstrezi echilibrul în designul băii tale.
  • Detalii Metalice: Folosește accente metalice precum aurul sau argintiul pentru a adăuga un plus de eleganță.
  • Folosește Culori Reflectante: Alege culori care reflectă bine lumina pentru a crea un spațiu luminos și plin de vitalitate.

Crearea unei băi în stil Art Deco implică atenție la detalii, aprecierea formelor geometrice și utilizarea materialelor luxoase. Cu aceste sfaturi, vei putea să creezi un spațiu de baie cu adevărat excepțional, inspirat din perioada Art Deco, care va fascina și va impresiona.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *